AT&T Inc. logo (PRNewsfoto/AT&T Communications)

Slå in kl 8:05 ET11 juni för en pratstund med AT&T:s ekonomichef, där han kommer att täcka de senaste framstegen i företagets fleråriga tillväxtstrategi.

Viktiga takeaways:

  • AT&T fortsätter att göra framsteg med sin hållbara, långsiktiga tillväxtstrategi och är fortfarande på rätt spår för att möta alla sina finansiella riktlinjer.

  • Företaget fortsätter att se en god kundefterfrågan på 5G och fiberanslutning i världsklass.

  • Som en av de största investerarna inom telekommunikationsinfrastruktur i Förenta staternaAT&T fortsätter att fokusera på att bygga viktiga, högpresterande 5G- och fibernätverk. För att stödja dessa ansträngningar fortsätter företaget att förvänta sig 2024 kapitalinvesteringar i 21 USD-22 miljarder intervall.

DALLAS, 10 juni 2024 /CNW/ — Pascal Desroches, ekonomichef, AT&T (NYSE:T) Inc., kommer att tala i morgon vid Bank of America C-Suite TMT-konferensen där han kommer att ge en uppdatering till aktieägarna. Här är de viktigaste ämnena Desroches förväntas ta upp:

Företagets fokus på att leda med uppkoppling i världsklass fungerar.

  • AT&T fortsätter att dra nytta av den anslutningsfokuserade, investeringsledda strategi som den lade fram för ungefär fyra år sedan. Genom att köra på en enkel handbok, uppnår företaget en stadig kundtillväxt, förbättrar avkastningen och möjliggör ytterligare investeringar som gynnar verksamheten.

  • AT&T:s enkla och konsekventa gå-till-marknadsmetod fortsätter att få resonans hos kunderna och har skapat en hållbar modell för sund tillväxt och stark kontantomvandling.

AT&T fortsätter att fokusera på att utveckla hållbara relationer med högkvalitativa 5G- och fiberkunder.

  • Företaget fortsätter att se sunda men normaliserande trender inom den trådlösa branschen och är nöjda med hur Mobility-verksamheten presterar under andra kvartalet. AT&T förväntar sig en lägre uppgraderingstakt jämfört med föregående år under andra kvartalet, i linje med den senaste trenden.

  • AT&T Fiberpenetrationshastigheter fortsätter att överstiga initiala affärsfallsantaganden med nettotillskott som varierar från kvartal till kvartal baserat på säsongsvariationer, marknadsdynamik och takten för nya fiberplatser.

  • AT&T:s anslutningsportfölj fortsätter att expandera och inkluderar flera tekniker, inklusive 5G, fiber och företagets produkt för fast trådlös åtkomst – AT&T Internet Air – som nu är tillgänglig på delar av 95 platser för konsumenter och rikstäckande för företag.

  • AT&T är unikt positionerat för att erbjuda konvergerade tjänster i stor skala över sina ägda och drivna 5G- och fibernätverk. Med det största trådlösa nätverket i Nordamerika1 och det största inhemska fibernätet för internet2AT&T drar nytta av ägarens ekonomi när det lägger till konvergerade mobil- och bredbandsabonnenter.

AT&T är fortfarande på rätt spår för att uppnå sin ekonomiska vägledning.

  • Företaget är fortfarande övertygat om sin förmåga att leverera på all finansiell vägledning som delas under sin resultatrapport i april 2024.

  • AT&T förblir också fokuserat på att driva inkrementella effektivitetsvinster genom sitt mål på $2 miljarder+ i löpande kostnadsbesparingar i mitten av 2026.

  • Bolaget är på väg att uppnå en nettoskuld till justerad EBITDA i intervallet 2,5x under första halvåret 2025. Det planerar också att fortsätta ta itu med kortsiktiga finansieringsåtaganden eftersom det formar en ännu mer hållbar och värdefull kadens för fritt kassaflöde.

AT&T fortsätter att investera i framtiden för Amerikas anslutningsmöjligheter.

  • AT&T fortsätter att göra kritiska investeringar i sin framtida trådlösa och fiber. Under de senaste fem åren, från 2019 till 2023, investerade AT&T 145 miljarder USD+ främst i sina trådlösa och fasta nätverk, inklusive kapitalinvesteringar och förvärv av trådlöst spektrum3. För att stödja sin pågående investering i 5G och fiber, fortsätter företaget att förvänta sig 2024 kapitalinvesteringar i 21 USD-22 miljarder intervall.

  • AT&T anser att fiber är den bästa internetaccessteknologin som finns tillgänglig idag, och eftersträvar en mängd olika modeller för att ansluta fler människor med fiber.

    • Detta inkluderar AT&T:s fiberkonstruktion i fotavtryck, som redan passerar 27 miljoner+ konsument- och företagsplatser idag och fortsätter att passera 30 miljoner+ konsument- och företagsplatser i slutet av 2025.

    • Baserat på fiberavkastning som är bättre än initiala antaganden ser AT&T en potentiell möjlighet att passera 10 till 15 miljoner konsument- och företagsfiberplatser inom sitt befintliga fotavtryck – förutsatt att liknande byggparametrar och en regulatorisk miljö som uppmuntrar investeringar i USA:s robusta anslutningsbehov .

    • Utanför AT&T:s fotavtryck har dess Gigapower joint venture med BlackRock, genom en fond som förvaltas av dess Diversified Infrastructure-verksamhet, varit igång i drygt ett år med framsteg inom fiberbyggandet i delar av Arizona, Florida, Minnesota, Nevada, New Mexico, norra Carolina, Pennsylvania och South Carolina.

    • Företaget söker också möjligheter att investera i fiber genom offentlig-privata partnerskap inklusive den amerikanska räddningsplanen (ARP) och Broadband Equity, Access and Development (BEAD) Program.

  • Inom Mobility avancerar och moderniserar AT&T sitt trådlösa nätverk genom att påskynda övergången till Open Radio Access Networks (Open RAN), som företaget tror kommer att möjliggöra ett mer robust leverantörekosystem och öka effektiviteten och kostnadsbesparingarna på längre sikt.

  • Företaget fortsätter också att investera i att växa i traditionellt underpenetrerade segment av sin mobilitetsverksamhet, såsom allmän säkerhet. AT&T levererar FirstNet® – landets enda kommunikationsplattform dedikerad till allmän säkerhet, som nu har 6 miljoner+ FirstNet-anslutningar på nätverket.

  • Dessutom, genom ett definitivt kommersiellt avtal med AST SpaceMobile, som tillkännagavs förra månaden, tog AT&T ytterligare ett steg mot att tillhandahålla mer allmänt förekommande anslutningar för konsumenter och företag via ett rymdbaserat bredbandsnätverk direkt till vardagliga mobiltelefoner. År 2023, i samarbete med AT&T, levererade AST SpaceMobile flera branschförsta vinster, såsom den första 5G-mobilanslutningen någonsin, 4G-röst- och videosamtal och text via rymden mellan vardagliga smartphones.

  • Dessa gemensamma ansträngningar för att förbättra, utöka och differentiera AT&T:s nätverk förbättrar ytterligare dess förmåga att ge kunderna höghastighetsinternettjänster var de än befinner sig, och främjar AT&T:s framsteg mot att bli USA:s bästa leverantör av konvergerade anslutningsmöjligheter.

Webbsändningen av Desroches konversation kommer att finnas tillgänglig live, och för repris, på AT&T Investor Relations.

1 Baserat på jämförelse av operatörsägda och drivna nätverk. Ingen AT&T-täckning på nätet i vissa länder, inklusive Kanada. Detaljer: att.com/international. Destinationer som omfattas: att.com/globalcountries. 5G-påstående baserat på rikstäckande GWS körtestdata. GWS genomför betalda körtester för AT&T och använder data i sin analys. AT&T 5G kräver kompatibel plan och enhet. 5G-täckning inte tillgänglig överallt. Läs mer på att.com/5Gforyou.

2 Baserat på allmänt tillgängliga uppgifter om antalet fiber-till-hem-hushåll.

3 Åren tog slut 31 december 2020 fram till 2023 presenterar resultat från fortsatt verksamhet, och året slutade 31 december 2019 inkluderar jämförbara justeringar för att ta bort investeringar från avvecklade verksamheter.

Om AT&T
Vi hjälper mer än 100 miljoner amerikanska familjer, vänner och grannar, plus nästan 2,5 miljoner företag, att ansluta till större möjligheter. Från det första telefonsamtalet för 140+ år sedan till våra 5G trådlösa och multi-gig interneterbjudanden idag, vi @ATT innoverar för att förbättra livet. För mer information om AT&T Inc. (NYSE:T), besök oss på about.att.com. Investerare kan lära sig mer på investors.att.com.

Varningsspråk om framåtblickande uttalanden
Informationen i detta pressmeddelande innehåller finansiella uppskattningar och andra framåtblickande uttalanden som är föremål för risker och osäkerheter, och faktiska resultat kan skilja sig väsentligt. En diskussion om faktorer som kan påverka framtida resultat finns i AT&T:s anmälningar till Securities and Exchange Commission. AT&T frånsäger sig all skyldighet att uppdatera och revidera uttalanden i detta pressmeddelande baserat på ny information eller på annat sätt.

Detta pressmeddelande kan innehålla vissa icke-GAAP finansiella mått. Avstämningar mellan de finansiella måtten utanför GAAP och de finansiella måtten enligt GAAP finns tillgängliga på företagets webbplats på https://investors.att.com.

© 2024 AT&T Immateriella rättigheter. Alla rättigheter förbehållna. AT&T och Globe-logotypen är registrerade varumärken som tillhör AT&T Intellectual Property.

AT&T Inc. logotyp (PRNewsfoto/AT&T Communications)AT&T Inc. logotyp (PRNewsfoto/AT&T Communications)

AT&T Inc. logotyp (PRNewsfoto/AT&T Communications)

Cision

Se originalinnehåll för att ladda ner multimedia: https://www.prnewswire.com/news-releases/pascal-desroches-to-update-shareholders-at-bank-of-america-c-suite-tmt-conference-on-june -11-302168663.html

KÄLLA AT&T

Cision

Se originalinnehåll för att ladda ner multimedia: http://www.newswire.ca/en/releases/archive/June2024/10/c9421.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *